Tysk Jagtterrierklubs bestyrelse har på bestyrelsesmødet Fredag D 5 April  behandlet den arvelige sygdom Myopati hos Tyske jagtterrier.

 Hvad er Myopati, hvordan forholder vi og til det og hvad gør vi ved det.

En centronukleær myopati (CNM) er en af et antal myopatier eller muskelsygdomme, hvor muskelcellernes kerner er placeret i midten af cellen i stedet for på deres normale placering i den ydre kant af cellen.

Symptomer på CNM inkluderer svær hypotoni , hypoxi- krævende vejrtrækningshjælp og scaphocephaly. Centronukleær myopati er en medfødt lidelse, hvilket betyder, at den er resultatet af problemer eller defekter i fosterudviklingen, der er genetisk.

Ved hypotoni har et individ en særlig lav muskeltonus, der har tendens til at føre til en mangel på muskelstyrke. Berørte hunde viser manglende tendonreflekser samt mindre vægtforøgelse end deres kammerater (ved 4 uger). Efterhånden som sygdommen skrider frem (fra ca. 12 til 20 uger), opstår muskelsvaghed, unormal kropsholdning, akavet gang og foderproblemer.  

Hypoxia er en tilstand, hvor den enkeltes krop modtager en utilstrækkelig iltforsyning.

Scaphocephaly, en tilstand, hvor man er født med et langt, smalt hoved. 

Arvegangen er nøjagtig som PLL og derfor også lige så enkel at avle sig ud af, og ingen kan vel være interesserede i at avle syge hvalpe, når det nemt og enkelt kan undgås med en blodprøve.  

Det er bestyrelsens holdning at alle avlshunde skal blodprøves inden de bruges i avl med mindre de er født frie , nøjagtigt som med PLL.  

I første omgang vil vi afholde 3 samlinger i August/September måned en i hver prøve region hvor alle medlemmer med nuværende og kommende avlshunde kan tilmelde sig, til fælles blodprøve udtagning.

Prøven hedder : Erbliche Myopathie (CNM), arvelig myopati

Vi anbefaler at der fra samme blodprøve tages en DNA prøve ligesom i Tyskland der anvendes til at fastslå og garantere slægtskab.

 Prøven hedder : DNA-Profil (ISAG)

 Tysk Jagtterrierklub yder et tilskud til disse blodprøver der tages på dagen, og til blodprøver der tages hos egen dyrlæge.

 Tilskuddet ydes kun til medlemmer af Tysk Jagtterrierklub, og tages fra PLL fonden.  Det er bestyrelsens holdning at denne prøve DNA-Profil fremadrettet bør tages på ALLE hvalpe.

 Begge tests laves ud fra den indsamlede blodprøve, som sendes til LABOKLIN i Tyskland.  

Bestyrelsen vil have dette tilført vore avlsanbefalinger så hurtigt som muligt.  

Al dette vil vi gøre ad frivillighedens vej, og vi håber på medlemmernes og opdrætternes engagement og forståelse herfor.

 Når vi så har et overblik, over sundhedstilstanden hos avlshundene i Danmark, vil vi bede medlemmerne,

at dette skal  indføres som en avlsrestriktion på linje med PLL. Og vi vil fremadrettet indføre dette i vore avls restriktioner.

Jfr. Klubbens love §4 Stk.3

 Disse ændringer gør også at vi følger de avls restriktioner der findes i racens oprindelsesland.